Mare Santo

Prestižna penina

Zakaj je naše vino posebno? Naše grozdje zori na visokokakovostnih tleh na zelenih gričih Goriških Brd v majhni zasebni kleti z dediščino in tradicijo, kjer se mešata topel mediteranski zrak in hladen alpski veter. Grozdje božata in trpata ob pristni tehniki in receptu, s katerim dobi svoj poseben okus. Grozdje se pobira ročno, za vino, potopljeno v čisto, modro Jadransko morje, pa se izberejo le najboljši grozdi. Leto kasneje se rodi Luksuzna penina Mare Santo®.

Zakaj morje? Od kod ta ideja? Zasnoval ga je cenjeni slovenski vinar, Igor Tomažič, strasten človek, predan popolnosti, ki je črpal iz starih slovenskih običajev. V preteklosti so vina v vinogradih vedno hladili v potokih, saj ni bilo hladilnikov. Pogosto se je zgodilo, da je steklenica tam pozabljena do pomladi ali prihodnje sezone. V tem času se je pozabljeno vino spremenilo in domačini so zelo cenili izjemen okus, ki ga je razvilo. Tomažič je naredil korak dlje. Steklenice je začel potapljati v bližnje Jadransko morje.

Naša ponudba

Obiščite našo vinoteko & Wine Bar!

Naša vinoteka se nahaja na DUNAJSKI CESTI 191 v Ljubljani. Za vsa ostala vprašanja pa smo dosegljivi na tel. št. 041/655-378, email-u info@malvazija-istra.si ali preko spletnega obrazca.
Stopite v stik z nami

Iz vinske kleti Mare Santo 

Prestižna penina Brut  (Cuvée – 50% Rebula, 50% Chardonnay) 

Oglejte si našo celotno ponudbo Istrskega vina in olivnih olj.

Naša ponudba vina in olj

Obratovalni čas:

Od ponedeljka do petka: 7:00 do 20:00
Sobota: 9:00 do 14:00
Nedelja in prazniki: zaprto
Lokacija: Dunajska cesta 191, 1000 Lj 

Dostava je možna samo pri večjih naročilih.

Prestižna penina Mare Santo
Grozdje se pobira ročno, za vino, potopljeno v čisto, modro Jadransko morje, pa se izberejo le najboljši grozdi. Leto kasneje se rodi Luksuzna penina Mare Santo®
Primerno za darilo in posebne priložnosti.
Več o penini Mare Santo