Trgovina

Malvazija Istraditional

32.00

VINAR: Trapan

DRŽAVA POREKLA: Hrvaška
SORTA VINA: Macerirana Malvazija
KOLIČINA: 0,75l
ALKOHOLNA STOPNJA: 14%
LETNIK: Tekoče leto

Naročilo
Info
Kategorije:,

Opis

OKUS/BARVA: Istraditional je strukturirano belo vino za širok bordo kozarec in meditativno uživanje. Ima čudovito rumeno zlato barvo, polno telo, je nefiltriran, mehak in topel z robustno svežino hkrati. Vonj je nežen, postopoma se odpira z asociacijami na klementine, limetino lupinico, limonsko travo in druge začimbe. Vino je kompleksne strukture, počasi se odpira in ima dolgotrajen pookus.

LEGA/PRIDELAVA: Vinifikacija: Previdno mulčenje grozdja, ločevanje pecljev.Hladna maceracija 9 dni pri temperaturi 10 ° C.Fermentacija v nadzorovanih pogojih (13,5 ºC). Po fermentaciji metoda “surlie” in “batonage”, akacija, 12 mesecev, sledi stekleničenje. Zorenje  v steklenicah 120 – 180 dni. Vinogradi so na mikrolokaciji Cuf med Šišano in Valturo, na plitvi rdeči zemlji, polni mineralov in boksitov.

STARANJE: Vino je primerno za staranje

PRIPRAVA: Temperatura serviranja: 9 – 13 ºC

HRANA: Priporočilo za kombiniranje z jedmi: Surove bele ribe v marinadi iz citrusov in oljčno olje; špageti z vongolo; dondole na belo buzaro; panirana žaba z zelenjavo na žaru; fritto misto kot primer ribjih jedi in piščančje rižote z bučkami, pečen piščanec in pomfrit, prepražen zajec ali žaba z rižem-bizi,telečji zrezek z blitvo in krompir iz portfelja mesa je naš predlog za iskanje jedi, ki bi temu najbolj ustrezale vinu, ki ga lahko uživate brez hrane, še posebej pred njim,ko bo služil kot nekakšen aperitiv.