Opis
OKUS/BARVA: Zaradi sušenja grozdov na trtah, ima večjo koncentracijo sladkorja in ekstrakta, zaradi česar kasneje nastane močno in kompleksno vino z izrazitimi notami zrelega rdečega sadja in posušenih listov mete.
LEGA/PRIDELAVA: Malvazija “Nera” je vrhunsko vino, temno rdeče barve z granatnim sijajem, ki po 30-40-ih dnevih maceracije odleži še 18–24 mesecev v hrastovih sodih. Na prisojnih pobočjih Motovun se razprostirajo vinogradi. Prednost Motovunskega vinograda je zagotovo ilovnata in lapornata zemlja, ki zadržuje hranila in dovolj vlage, hkrati pa omogoča prost pretok vode.
STARANJE: Vino je primerno za staranje
PRIPRAVA: Idealna temperatura serviranja, pri kateri so značilnosti tega vina najboljše ekspresija je 16-18 ° C.
HRANA: Odlično se poda k teletini, hobotnici pod peko pripravljeno z sredozemskimi zelišči.