Trgovina

Stanzia Brut

16.00

PROIZVAJALEC: Arman Marijan

DRŽAVA POREKLA: Hrvaška
SORTA VINA: 100% Malvazija
KOLIČINA: 0,75l
ALKOHOLNA STOPNJA: 11,7%
LETNIK: Tekoče leto

Naročilo
Info
Kategorije:,

Opis

OKUS/BARVA: Barva bisernata malvazije in  debela obstojna pena z mehurčki, se počasi usede in razkrije briljantno zračno slamnato rumeno barvo, zato pa se drobni in fini mehurčki perlajo v visokem flute kozarčku.Vonj ima na citrusne note limonine lupine in mandarine sestavljajo večino neposrednega značaja te živahne penine, arome so čiste in jasne. Citrusom sledi zeleno, temno zrelo jabolko in mlado sadje mandljev.

Po okusu osvežitev ponovno jamči za peščico citrusnih not, zeleno jabolko Granny Smith, izrazita mineralnost poudarja pitnost in lepo okopa ustno votlino. Kasneje se razvije breskova trta, a citrusi nenehno veselo prevladujejo. Proti koncu se pojavi značilna elegantna nota mandljev in kruhove skorje. Grozdi rastejo na enokraki  Guyot trtah.Pridelano v nerjevečih sodih po metodi charmat.

LEGA/PRIDELAVA: V neposredni bližini Poreča, v občini Vižinada, natančneje v vasi Narduči. Vinogradi ležijo na zahodnem istrrkem vinogorju (dolina reke Mirne), točna lokacija  Narduč-Vižinada. Grozdi rastejo na enokraki Guyot trtah.

STARANJE:  Vino se pije tekoče letnike.

PRIPRAVA: Serviramo ga pri 6-8 ℃

HRANA: Je odličen aperitiv, prava osvežitev za vroče poletne dni. Surovi morski sadeži kličejo  Stanzijo za združevanje z školjkami, ribjim karpačom, različnimi kanapeji in lahkimi morskimi paštetami na toastu.