Trgovina

Brut

80.00

VINAR: Mare Santo

DRŽAVA POREKLA: Slovenija
SORTA VINA: Penina (50% Rebula, 50% Chardonnay)
KOLIČINA: 0,75l
ALKOHOLNA STOPNJA: 
LETNIK: Tekoče leto

Naročilo
Info
Kategorije:,

Opis

OKUS/BARVA: Živahnost mehurčkov je naravnost osvežujoča, svetlo rumena z zelenimi odsevi, neprekinjeno perlagiranje.Aroma je široka in vabljiva. Od cedre do zelenega jabolka.Po okusu se ujema z aromo – elegantno in sveže

LEGA/PRIDELAVA: Rojen v zelenih gričih Collia. Naše grozdje zori na visokokakovostnih tleh na zelenih gričih Goriških Brd v majhni zasebni kleti z dediščino in tradicijo, kjer se mešata topel sredozemski zrak in hladen alpski veter. Grozdje božajo in treskajo ob avtentični tehniki in recepturi, s čimer pridobi svoj značilen okus.

Katere sorte grozdja uporabljamo?
Bela penina Mare Santo je mešanica Rebule in Chardonnay-a. Rebula je stara sorta grozdja iz Goriških Brd, ki daje vinu značilen okus, Chardonnay pa mehkobo in polnost. Mare Santo Rosé je pridelan iz najboljšega grozdja: modri pinot. Grozdje obiramo ročno iz Goriških Brd. So najboljše, kar lahko Brda ponudijo.

STARANJE: Potencial staranja:bnajboljši v letu, v katerem je na trgu, vendar v temnem prostoru, stara do 3 leta eleganten aperitiv.

PRIPRAVA: Temperatura serviranja: 5-7 ̊C

HRANA: Osvežujoč aperitiv, odličen z mesom (mariniran goveji carpaccio, T-kost), ribjimi jedmi (mariniran file lososa na sveži mladi solati z mediteransko soljo in zelišči) in testeninami (domače sveže testenine, začinjene s svežimi jadranskimi škampi).

Zakaj 30 metrov pod morjem?
Kot je znano, je morje s svojo slano vodo izjemno zdravo in blagodejno. In kar je dobro za človeka, bo nedvomno dobro tudi za vino. Prve steklenice so bile potopljene pred skoraj četrt stoletja, od takrat pa nenehno delamo na izboljšavah, okusih in steklenicah. Gibanje morskega toka na 30 metrih globine ohranja penino vitalno in živo. Morje daje penini skozi zamašek tudi številne minerale, ki dajejo vinu edinstven okus. Trud se je zagotovo obrestoval, saj je naše vino izjemno izjemno.
*Postopek staranja penine v morju je patentiran – globalna patentna številka P 201900046